Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλου με Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό

Loading...


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αυστραλία, συναντήθηκε, την Τρίτη 25 Μαρτίου, στο Σίδνεϋ, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό.

Ο κ. Γεροντόπουλος ενημερώθηκε για το σημαντικό εκκλησιασικό, μορφωτικό, πολιτιστικό και εθνικό έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή, καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, για την πολυετή προσφορά του, εκφράζοντας τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει, εδώ και δεκαετίες, στην Αυστραλία.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών στην πρωτεύουσα Καμπέρα. Ο κ. Γεροντόπουλος κατέθεσε στεφάνι για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στο "Hellenic Memorial", παρουσία μελών της ελληνικής κοινότητας και, στη συνέχεια, επισκέφθηκε το ελληνικό νηπιαγωγείο του Αγίου Νικολάου, που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με έξοδα της ελληνικής κοινότητας, αλλά και το "Hellenic Club", το οποίο αποτελεί πόλο έλξης των ομογενών της Καμπέρας.

Ακολούθως, ο κ. Γεροντόπουλος βρέθηκε στην έδρα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και είχε συνάντηση με τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Γερουσιαστές Άρθουρ Συνοδινό και Νίκο Ξενοφών και τους Ομοσπονδιακούς βουλευτές Μαρία Βαμβακινού και Νίκο Βαρβαρή. Τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, κυρίως στον οικονομικό τομέα, και για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και εξέτασαν από κοινού τρόπους συντονισμού και συνεργασίας, για την αρωγή, όχι μόνο των ομογενών μας στην Αυστραλία, αλλά και της πατρίδας μας, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Ο κ. Γεροντόπουλος, συναντήθηκε, τέλος, με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, με το οποίο συζήτησε για ζητήματα των Ελλήνων ομογενών της περιοχής του Σίδνεϋ. Ετικέτες