Συνάντηση Αμερικανών με τον εκπρόσωπο των μειονοτικών ιδρυμάτων

Loading...


Συνάντηση του εκπροσώπου των μειονοτικών ιδρυμάτων με αντιπροσωπεία της αμερικανικής επιτροπής για την Παγκόσμια Θρησκευτική Ελευθερία

Με τον εκπρόσωπο των μειονοτικών ιδρυμάτων Λάκη Βίγκα, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της αμερικανικής Επιτροπής για την Παγκόσμια Θρησκευτική Ελευθερία, που βρίσκεται στην Τουρκία.
Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Υποστήριξης των Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, δήλωσε ότι ο κ. Βίνγκας τόνισε την ανάγκη «να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ελευθερίας και δικαίου μεταξύ των αρχών και των μειονοτήτων, υπογραμμίζοντας την σημασία της αλλαγής της νοοτροπίας».

Επίσης, ενημέρωσε την επιτροπή για τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μη μουσουλμανικές μειονότητες, όπως αυτό της απουσίας νομικής προσωπικότητας και τα εμπόδια που παραμένουν στην διοίκηση των κοινοτικών ιδρυμάτων.

Η επιτροπή με επικεφαλής την Mary Ann Glendon, συνοδεύονταν και από τον Ειδικό Σύμβουλο του Προξενείου των ΗΠΑ Paul Palmer.
Η επιτροπή υπογράμμισε την έλλειψη ενιαίων κανόνων για την αντιμετώπιση των θεμάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία.Ετικέτες