Πιάστηκαν οι κλέφτες των αφιερωμάτων από την εικόνα της Παναγίας Καμαριανής στο Red Hill της Βικτώριας

Loading...


Ένας 34χρονος άνδρας από το Coldstream της Βικτώριας και ένας 29χρονος από το Warburton, συνελήφθησαν από την Αστυνομία της Βικτώριας και κατηγορούνται για την κλοπή ταμάτων από την εικόνα της Παναγίας Καμαριανής που βρίσκεται στο χωριό Red Hill της Βικτώριας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο άνδρες που κατηγορούνται, θα οδηγηθούν στο δικαστήριο σε λίγες μέρες.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από περίπου ενάμισι μήνα άγνωστος άνδρας εθεάθη από τον εφημέριο του μοναστηριού πατέρα Ελευθέριο Τάτση, μέρα μεσημέρι να κλέβει τα τάματα της εικόνας.

Ο εφημέριος, βλέποντας τον κλέφτη, έβαλε τις φωνές, γεγονός που καθώς είπε τότε στο «Νέο Κόσμο» ο πατέρας Ελευθέριος τον τρομοκράτησε, με αποτέλεσμα πολλά από τα τάματα που διαφορετικά θα γίνονταν λεία του, να πέσουν στο πάτωμα του ναού. Στη συνέχεια ο κλέφτης ετράπη σε φυγή παίρνοντας μαζί του χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή. Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάτο σε κάμποσες χιλιάδες δολάρια.

O «Νέος Κόσμος» επικοινώνησε με την Αστυνομία , η οποία μας πληροφόρησε ότι τα ονόματα των δύο ανδρών που κατηγορούνται για την κλοπή δεν θα ανακοινωθούν σ’ αυτήν τη φάση, αλλά όταν αυτοί οδηγηθούν στο δικαστήριο σε λίγες μέρες. Παραμένει, επίσης, άγνωστο αν βρέθηκαν στην κατοχή τους κάποια από τα τάματα που εκλάπησαν από την εικόνα της Παναγίας.

Ο πατέρας Ελευθέριος μετά την σύλληψη των δύο αντρών εξέφρασε αρχικά τις ευχαριστίες του στην αστυνομία και δήλωσε ότι και οι δύο συλληφθέντες δεν είναι ελληνικής καταγωγής.

«Η αστυνομία με πληροφόρησε ότι και οι δύο που συνελήφθησαν είχαν και στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία για παρόμοια αδικήματα καθώς και ότι έχουν πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Κάποια από τα τάματα τα είχαν πουλήσει σε ενεχυροδανειστές και αυτά θα τα πάρουμε πίσω ενώ κάποια άλλα τα έλιωσαν» ανέφερε ο πατέρας Ελευθέριος.Ετικέτες