Η 25η Μαρτίου με την ομογένεια των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Somerville, Massachusetts, εόρτασε όπως κάθε χρόνο την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δημαρχείο της πόλεως.

Την μεγάλη αυτή εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του Somerville Joseph Curtatone, η Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Βοστώνη Ιφιγένεια Καναρά, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αρχηγός της Αστυνομίας της πόλεως και πολλοί ομογενείς οι οποίοι πλαισιώθηκαν από τους Ευζώνους της Ομοσπονδίας.

Επίσης τιμήθηκε η μνήμη του Ελληνοαμερικανού ήρωα του 1ου ΠΠ Γεωργίου Διλμπόη, ο οποίος καταγόταν από τα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας. Την Τρισάγιο Ακολουθία έψαλλε ο προϊστάμενος του ΙΝ της Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Κωνσταντίνος Μανέτας ενώπιον του ανδριάντος του ήρωος που ευρίσκεται έξω από το Δημαρχείο.

Η εορτή συνεχίστηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Δημαρχείου όπου εξεφώνησαν χαιρετιστήριους λόγους ο Δήμαρχος και η Ελληνίδα Γενικός Πρόξενος.

Η Ενορία της Κοιμήσεως απένειμε επίσης διά του Αρχηγού της Αστυνομίας το καθιερωμένο Ανθρωπιστικό Βραβείο στην οικογένεια του φονευθέντος κατά την βομβιστική επίθεση του Μαραθώνειου της Βοστώνης, αστυνομικού Sean Collier.

eorth.jpg
 
Η  ωραία αυτή εορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από μέλη της Ενορίας και τραγούδια από τα παιδιά του Ελληνικού Σχολείου.
 
eorthhh.jpg
 
eorthh.jpg

 

 Ετικέτες