Ελληνοκαναδός αθέτησε την υπόσχεσή του για ανέγερση ναού και η ελληνοκαναδική τον μηνύει

Loading...


Η ελληνοκαναδική κοινότητα της Μισισάουγκα ξεκίνησε δικαστικό αγώνα κατά του επιχειρηματία Τζέρι Φαραντάτο, ούτως ώστε να αποζημιωθεί, επειδή εκείνος αθέτησε το λόγο του και δεν κατασκεύασε το ναό που είχε υποσχεθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Star» του Τορόντο, η ελληνοκαναδική Κοινότητα του Πιλ και Χάλτον μηνύει τον Τζέρι Φαραντάτο, την κατασκευαστική εταιρεία του και το μη κερδοσκοπικό του ίδρυμα για αθέτηση υπόσχεσης να κτίσει την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Η κοινότητα υποστηρίζει ότι είχαν συμφωνία με τον επιχειρηματία από το 1980 να τον βοηθήσουν να κτίσει ιδιωτικές κατοικίες σε κομμάτι του οικοπέδου τους με αντάλλαγμα αυτός να κατασκευάσει το ναό.

Η κοινότητα ζητάει σήμερα αποζημίωση 11 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Τζ. Φαραντάτο, ο οποίος υποστηρίζει πως δεν υπήρχε τέτοια συμφωνία.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία υποστηρίζει ότι ο πελάτης του είχε πρόθεση και όχι νομική υποχρέωση να κτίσει το ναό αλλά σύμφωνα με ένα τεχνικό/οικονομικό πόρισμα, η κοινότητα δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στα έξοδα συντήρησης του κτιρίου.

Η υπόθεση μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να λυθεί στα δικαστήρια με τα καναδικά ΜΜΕ να καλύπτουν τη διαμάχη.Ετικέτες