Αμερικής Δημήτριος: Ως Ελληνο-Αμερικανοί και Ορθόδοξοι Χριστιανοί εορτάζουμε την ελευθερία

Loading...


«Ως Ελληνο-Αμερικανοί και Ορθόδοξοι Χριστιανοί εορτάζουμε αυτή την ελευθερία» αναφέρει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιό του για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος: 

4 Ιουλίου 2015

Ημέρα Ανεξαρτησίας

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,

Ο ετήσιος εορτασμός της Ημέρας Ανεξαρτησίας στην χώρα μας αποτελεί ευκαιρία για όλους να αναλογισθούμε την αξία της ελευθερίας, τον ρόλο της στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, και τις ευκαιρίες που προσφέρει για τις ανθρώπινες σχέσεις, την ζωή και την ευημερία. Η αξία και προτεραιότητα της ελευθερίας είναι εμφανής στην ιστορία αυτής της χώρας, τόσο στους αγώνες για την κατάκτησή της όσο και στα μεγάλα επιτεύγματα και την πρόοδο που έχει συντελεσθεί σχετικά με την ελευθερία του λόγου, της σκέψεως, των μετακινήσεων, της εφευρετικότητος και της επιτυχίας.

Ως Ελληνο-Αμερικανοί και Ορθόδοξοι Χριστιανοί εορτάζουμε αυτή την ελευθερία. Αναγνωρίζουμε τις ευλογίες τις οποίες προσέφερε η ελευθερία στις οικογένειές μας και σε μας τους ίδιους καθώς ζούμε, εργαζόμεθα και λατρεύουμε τον Θεό στην χώρα αυτή. Αναγνωρίζουμε επίσης την αξία της ελευθερίας στην υπογράμμιση της κληρονομιάς και ταυτότητός μας. Είμεθα ελεύθεροι να διαδώσουμε αυτή την ιερή κληρονομιά εντός ενός περιβάλλοντος το οποίο εκτιμά την ελευθερία της εκφράσεως και την ελεύθερη διακίνηση ποικίλων ιδεών.

Έχουμε πολλά να προσφέρουμε από την ιστορική κληρονομιά μας. Ως μέλη αυτής της κοινωνίας και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουμε ότι είμεθα αληθινά ελεύθεροι όταν οι επιδιώξεις και στόχοι μας δεν έχουν τελικό αποδέκτη εμάς τους ίδιους αλλά μάλλον λειτουργούν προς όφελος και πνευματική ευημερία άλλων και προς τιμή και δόξα του Θεού. Η ελευθερία του λόγου μας αποτελεί ευκαιρία να διακηρύξουμε το Ευαγγέλιο. Η ελευθερία της ζωής μας εν ασφαλεία είναι η ελευθερία να διατηρήσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στον Θεό. Η ελευθερία της επιτυχίας μας αποτελεί ευκαιρία για πνευματική ανάπτυξη σε κοινωνία με τον Θεό και για καθοδήγηση των άλλων προς την ίδια κατεύθυνση. Η ελευθερία της πίστεώς μας είναι η ευκαιρία μας να αποτελούμε συνεχή και ωραία μαρτυρία διά της λατρείας του Θεού εν αληθεία και αγάπη.

Καθώς εορτάζουμε με την οικογένειά μας, τις κοινότητες και ως έθνος την Ημέρα Ανεξαρτησίας και την ελευθερία, είθε να βεβαιώσουμε την δέσμευσή μας να μοιρασθούμε την αληθινή ελευθερία την οποία έχουμε χάρις στον Κύριό μας Ιησούν Χριστόν και είθε να οδηγήσουμε άλλους να δούν την περίσσεια ζωής και τις τεράστιες ευλογίες τις οποίες αυτή η ελευθερία προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους. Εύχομαι ο Ελευθερωτής Θεός και Θεός της Ελευθερίας να είναι πάντοτε μαζί σας.

 

Με πατρική εν Χριστώ αγάπη,

† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ΔημήτριοςΕτικέτες