Έκθεση ζωγραφικής στην Aυστραλία:«Οι μοναχοί του Αγίου Όρους»

Loading...


Μία μοναδική έκθεση ζωγραφικής θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων στην περιοχή Hamilton της Ν. Ν. Ουαλίας.

Η έκθεση που φέρει τον τίτλο «Πορτραίτα της ανθρωπότητας – Οι μοναχοί του Αγίου Όρους» παρουσιάζει έργα της ζωγράφου Lee Zaunders – Μαρούλη στα οποία  η καλλιτέχνης απεικονίζει μοναχούς από το Περιβόλι της Παναγιάς.
Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό την Δευτέρα 5 Μαΐου και θα παραμείνει ανοικτή έως το Σάββατο 10 Μαΐου και οι ώρες που το κοινό μπορεί να την επισκεφθεί είναι από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Το μυστηριακό της παρουσίας των μοναχών του Αγίου Όρους έχει μέχρι σήμερα εμπνεύσει όχι φωτογράφους, συγγραφείς και ζωγράφους όχι μόνο ελληνικής καταγωγής. Όλοι τους και ο καθένας με το δικό τους τρόπο προσπάθησαν να αποδώσουν την μυστηριακή εικόνα αυτών των ανθρώπων όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από την ασκητική ζωή. Στη συγκεκριμένη έκθεση ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει αυτές τις «υπερκόσμιες» παρουσίες μέσα από τα μάτια της ζωγράφου Lee Zaunders – Μαρούλη, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα μάτια των μοναχών.

«Η απλή και απέριττη εικόνα τους αναδίδει για μένα την σπάνια ομορφιά τους. Η βασική μου επιδίωξη είναι η δυναμική του ασπρόμαυρου να δημιουργήσει την μυστηριακή εικόνα της προσωπικότητάς τους. Γι’ αυτό η χρήση χρώματος στα έργα μου είναι περιορισμένη» λέει η ίδια.

Η Lee Zaunders- Μαρούλη είναι καθηγήτρια Ζωγραφικής στο πανεπιστήμιο του Newcastle.

Ο Iερός ναός των Αγίων Αποστόλων βρίσκεται στο 11-17 Steel Street στο Hamilton της Ν.Ν. Ουαλίας

altΕτικέτες