Χειροτονείται ο νέος μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας

Loading...


Του Νικολάου Μαγγίνα
Χειροτονείται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Αρχιερείς από την Πόλη και το εξωτερικό την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 ο νέος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας.

Η χειροτονία του νέου Ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου θα τελεσθεί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, του οποίου Προϊστάμενος, ως Μέγας Αρχιμανδρίτης, διετέλεσε μέχρι τώρα.

Στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος όταν ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας χειροτόνησε εις διάκονον και πρεσβύτερον τον καταγόμενο από τον Ορχομενό της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, Εψηφισμένο Κυδωνιών Αθηναγόρα.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή του νέου Μητροπολίτου Αθηναγόρου έγινε κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχου Βαρθολομαίου με την ομόφωνη ψήφο των Συνοδικών Ιεραρχών την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 ενώ την ίδια ημέρα έδωσε το Μικρό και το Μέγα Μήνυμα.

Η Μητρόπολη Κυδωνιών ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα με απόσπαση από τη Γεροντική Μητρόπολη Εφέσου. Τελευταίος Μητροπολίτης Κυδωνιών ήταν ο από Ελαίας Αγαθάγγελος ο οποίος, λόγω των συνθηκών, αρχιεράτευσε εμπερίστατος στην Πόλη (5 Οκτωβρίου 1943 έως 23 Ιουλίου 1960) όπου και εκοιμήθη.