Τουρκικό πανεπιστήμιο τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Loading...


Το Πανεπιστήμιο Καντίρ Χας με αφορμή την έκτη επέτειο από το θάνατο του ιδρυτή του, στην εκδήλωση απονομής βραβείων σε ανθρώπους που επιδεικνύουν εξαιρετικά επιτεύγματα, τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αγαστή συνεργασία Πανεπιστημίου και Πατριαρχείου και το ενδιαφέρον του Προκαθημένου για το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου, την τιμητική πλακέτα απένειμε ο πρύτανις του Καντίρ Χας Μουσταφά Αϊντίν ενώ προσφώνηση απηύθυνε ο Νομάρχης της Πόλης Χουσεϊν Αβνί Μουτλού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο για την τιμή ενώ σημείωσε την εκτίμηση που τρέφει προς την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Την ίδια μέρα βραβεύτηκαν επίσης ο οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης Νταρόν Ατζέμογλου καθώς και ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Σαμπάντζι Αλή Κοτσάν με το βραβείο του πολλά υποσχόμενου επιστήμονα της νέας γενιάς, για τις δημοσιεύσεις τους σε έγκριτα διεθνή περιοδικά για τη μηχανική και τη νανοτεχνολογία.