Την έδρα του Οργανισμού Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κωνσταντινούπολη, κείμενο και φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα

Τη διοικητική έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Μαύρης Θαλάσσας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκεκλημένος του Γενικού Γραμματέως Πρέσβεως Victor Tvircun, Ορθόδοξου Μολδαβού.

Μετά την ιδιαίτερη συνάντησή του με τον Πρέσβη, ο Πατριάρχης ξεναγήθηκε στους χώρους της Γραμματείας και επικοινώνησε με τους εργαζόμενους στον οργανισμό προερχόμενους από τις χώρες που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα αλλά και από την Ελλάδα η οποία συμμετέχει ενεργά στην οικονομική αυτή συνεργασία.

Απευθυνόμενος πρός τον Γενικό Γραμματέα και προς τα στελέχη του Οργανισμού σημείωσε πως τέτοιες πρωτοβουλίες και συνεργασίες βοηθούν στο πνεύμα ειρήνης, καταλλαγής και αλληλεγγύης μεταξύ των διαφόρων λαών και ιδίως των λαών των περί τον Εύξεινο Πόντο. Ευλόγησε το έργο που επιτελείται ενώ ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλοι παρόμοιοι θεσμοί, η δημιουργία των οποίων να ενισχύει την αγάπη και την «εν ανθρώποις ευδοκία».

Στον Οργανισμό συμμετέχουν 12 κράτη της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Τουρκία).

alt
alt
alt
alt
alt
alt