Θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην έφτασε πριν από λίγη ώρα ο νέος , που έγινε θερμά δεκτός στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος στα πρώτα λόγια του προς την Ομογένεια έστειλε μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης σημειώνοντας πως «έρχεται να διακονήσει με ταπεινότητα την Ομογένεια», γράφει το sbs.com.au.

Να προσεύχεστε για μένα έτσι ώστε να φανώ αντάξιος της μεγάλης ευθύνης που μου έχει ανατεθεί από το Οικουμενικό πατριαρχείο, σημείωσε ο κ. Μακάριος και πρόσθεσε:

«Έρχομαι από την Κρήτη, τη γενέτειρα του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου αλλά αισθάνομαι ότι έρχομαι στο σπίτι μου, εξαιτίας της κοινής μας εκκλησιαστικής ρίζας μας, που είναι το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο», σημείωσε ο κ. Μακάριος συνεχίζοντας:

«Δοξάζω το Θεό με όλη μου την ύπαρξη που με αξίωσε να φέρω τα βήματά μου σε αυτό το ευλογημένο κράτος ως Αρχιεπίσκοπος και πρώτος της τοπικξς Ορθοδόξου Εκκλησίας. Από σήμερα και μέχρι το τέλος της ζωής μου ανήκω στην Αυστραλία. Κλίνω το κεφάλι μου ενώπιον της αυστραλιανή σημαίας και με σεβασμό αναπολώ τις λέξεις του Εθνικού Ύμνου «η γη μας παρέχει άφθονα τα δώρα της φύσης, πλούσια και σπάνιας ομορφιάς, στις σελίδες ιστορίας ας βγούμε φωνάζοντας προχωρά όμορφη Αυστραλία», είπε.

Κλίμα ενθουσιασμού
Τον νέο Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο οι τέσσερις βοηθοί Επίσκοποι στην Αυστραλία, δηλαδή ο Δέρβης Ιεζεκιήλ, ο Απολλωνιάδος Σεραφείμ, ο Δορυλαίου Νίκανδρος και ο Μιλητουπόλεως Ιάκωβος. Ήταν επίσης πολλοί ιερείς, μοναχοί και μοναχές από Μοναστικές Αδελφότητες, και πλήθος πιστών που θέλησαν να γίνουν μάρτυρες αυτής της ιστορικής στιγμής για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία και γενικότερα της Ομογένειας.

Συνεχείς συσκέψεις για την ενημέρωσή του
Όπως πληροφορηθήκαμε από πηγές προσκείμενες στην Αρχιεπισκοπή, ο κ. Μακάριος από αύριο και μέχρι την ενθρόνισή του θα έχει ως πρώτιστο μέλημα, την ενημέρωσή του για πως έχει η κατάσταση με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Η λειτουργία, η δομή της, η Θεολογική Σχολή, τα ιδρύματα ευγηρίας και γενικά όλοι οι βραχίονές της. Προβλέπονται δηλαδή αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο με τους βοηθούς Επισκόπους και ιερείς, όσο και με λαϊκά πρόσωπα που έχουν κύριο ρόλο στην διοίκηση της Αρχιεπισκοπής. Δεν έχει γνωσθεί έως στιγμής αν ο κ. Μακάριος θα μεταβεί σε άλλες πόλεις πριν την ενθρόνισή του, ή θα περιμένει την ενθρόνιση και να ξεκινήσει μετά περιοδεία.

Στις 29 Ιουνίου η ενθρόνιση
Η ενθρόνισή του θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο προάστειο Redfern, στις 11 το πρωί. Σε αυτή την τελετή τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος.

Όπως έχει ανακοινώσει η Αρχιεπισκοπή, «θα παρίστανται εκτός των περεπιδημούντων Αρχιερέων και των Βοηθών Επισκόπων του Σεβασμιωτάτου, οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου. Το παρών θα δώσει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αυστραλίας».

Την επομένη της ενθρόνισης, Κυριακή 30 Ιουνίου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρξει της πολύ-αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και πάλι στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.tilegrafima.gr