Τα Φώτα στο Νιχώρι του Βοσπόρου (φωτο)

Loading...


Φέτος ήταν η σειρά του Νεοχωρίου για την Αρχιερατική Περιφέρεια του Βοσπόρου κι έτσι ο επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Νιχώρι
.
Στην Θ. Λειτουργία και την Ακολουθία του Μ. Αγιασμού, στον Ι. Ναό Παναγίας της Κουμαριώτισσας,  προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας Βοσπόρου.

Με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησε φυσικά και ο νέος εφημέριος του Νεοχωρίου π. Αγαθάγγελος, ο οποίος χειροτονήθηκε διάκονος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 21 Νοεμβρίου 2012 στην Παναγία του Πέραν και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Μυριοφύτου, σεπτή εντολή της Α.Θ.Π., την 6η Δεκεμβρίου 2012 στον Άγιο Νικόλαο Νεοχωρίου. 
Την παραμονή των Θεοφανείων ο π. Αγαθάγγελος έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου, επίσης σεπτή εντολή της Α.Θ.Π., δια χειρών του Μητροπολίτου Ικονίου Θεολήπτου, στο Ναό του Αγίου Νικολάου. 
Μετά το πέρας της Ακολουθίας στο Ναό, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς την αποβάθρα του Νεοχωρίου, όπου και έγινε, παρουσία πλήθους πιστών, ο Αγιασμός των Υδάτων. Αρκετοί ήσαν αυτοί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να πιάσουν τον Σταυρό.
Την επιμέλεια του εορτασμού είχε ο Πρόεδρος της Κοινότητος Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε.

1
1
1