Στην Καππαδοκία ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Loading...


Χωρίς εκπρόσωπο  της Ρωσικής Εκκλησίας στη συνοδεία του κ.κ. Βαρθολομαίου
Την καθιερωμένη μετά-πασχαλινή επίσκεψή του στην Καππαδοκία ξεκίνησε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που το βράδυ παρέστει στον εσπερινό στον ναό της Αγίας Μακρίνης (Hasaköy). Σήμερα Κυριακή θα λειτουργήσει στο ναό του Τιμίου Προδρόμου Νίγδης (Niğde).
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν στη προσχηματική επίσκεψη του οι μητροπολίτες Προικονήσσου κ. Ιωσήφ καί Ικονίου κ. Θεόληπτος, ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Βενιαμίν, ο Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος Σίσκου, και ο Διακόνος κ. Νήφων Τσιμαλής. Η συγκεκριμένη επίσκεψη θεωρείται καθιερωμένη και πραγματοποιείται πάντα μετά το Πάσχα ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει αφορμή να έρθουν πιο κοντά τα δύο Πατριαρχεία, Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας, οι σχέσεις των οποίων είναι τουλάχιστον τυπικές. Το αποκορύφωμα ήταν το 2011 όταν ο Βαρθολομαίος είχε προσκαλέσει επίσημα τον Ρώσο Πατριάρχη να πραγματοποιήσουν μαζί την επόμενη επίσκεψη.

Φέτος στα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν οτι θα συνοδεύουν τον Βαρθολομαίο δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι στιγμής κάποιος εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.
Η κίνηση αυτή του Βαρθολομαίου στέλνει, μέχρι νεοτέρας, ένα μήνυμα προς τη Μόσχα με τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες να μπαίνουν ξανά σε περίοδο «χειμερίας νάρκης».