Στη Χάγη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Χάγη έφτασε το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου η μετά το διήμερο Οικολογικό Συμπόσιο στο Άμστερνταμ, το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Βελγίου: «Λίγο πριν την αναχώρηση από την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, ο Παναγιώτατος είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί στην οικία της Άννας Φρανκ στο υδάτινο κανάλι Prinsengracht (Anna Frank Huis), μιας μικρής εβραιοπούλας, η οποία κατέγραψε τις δυσκολίες και τις διώξεις του λαού της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο στο περίφημο ημερολόγιό της, και έγινε σύμβολο των κατατρεγμένων και των διωκομένων εν καιρώ πολέμου ανθρώπων. Η επίσκεψη αυτή συγκίνησε πολύ τον Παναγιώτατο, αφού του έφερε μνήμες από την ανάγνωση του ημερολογίου της Άννας Φράνγκ, όταν ήταν φοιτητής στην κατά Χάλκη Ιερά Θεολογική Σχολή.

Διαβάστε εδώ:  Θυρανοίξια Ναού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Αμστερνταμ (ΦΩΤΟ)

Αφιχθείς στην δεύτερη πρωτεύουσα της Ολλανδίας, ο έτυχε θερμής υποδοχής από τον Έλληνα Πρέσβυ κ. Νικόλαο Πλεξίδα στην πρεσβευτική κατοικία, όπου παρατέθηκε επίσημο δείπνο. Ο νέος Πρέσβυς της Ελλάδας στις Κάτω Χωρές καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με θερμούς λόγους και επικαλέστηκε τις Πατριαρχικές Ευχές και Ευλογίες για την έναρξη της θητείας του.

Σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο Παναγιώτατος θα έχει συναντήσεις με την Γερουσία και στην συνέχεια με τον Βασιλέα της Ολλανδίας Γουλιέλμο-Αλέξανδρο στο Μέγαρο της Ειρήνης, ενώ στην συνέχεια θα επισκευτεί την Τουρκική Πρεσβεία».tilegrafima.gr