Σμύρνη: Σημαντική επίσκεψη στην Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Μαΐου ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, κ. Θεόδωρος Μπιζάκης, σε μια κίνηση με ιδιαίτερο εκκλησιαστικό, διπλωματικό και εθνικό συμβολισμό.
Επιμέλεια: Κατερίνα Θεοχάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Ο Έλληνας Πρέσβης εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο. Η παρουσία του κ. Μπιζάκη στο κέντρο της Ορθόδοξης ζωής της Σμύρνης ανέδειξε τη σταθερή μέριμνα της ελληνικής διπλωματίας για τους Έλληνες πολίτες, τους Ρωμηούς και την Ορθόδοξη Κοινότητα που συνεχίζει να κρατά ζωντανή την ιστορική μνήμη.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη, κ. Αλέξανδρος Κώνστας, στελέχη της διπλωματικής αρχής, Έλληνες αξιωματικοί, μέλη της Ελληνικής Αποστολής στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, καθώς και οικογένειές τους. Η παρουσία τους προσέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκκλησιαστική σύναξη, η οποία εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης πίστης, ιστορίας και εθνικής συνέχειας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε δεξίωση στον αύλειο χώρο του ναού. Εκεί ο Πρέσβης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας, Έλληνες πολίτες και Ρωμηούς που διαβιούν στη Σμύρνη, ακούγοντας από κοντά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα, την εκκλησιαστική ζωή και τη διατήρηση της παρουσίας τους στην ιστορική πόλη.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σμύρνη, ο κ. Μπιζάκης επισκέφθηκε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης, καθώς και το Ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο στο Κοκλουτζά.
Η επίσκεψη συνδέεται με τη διαχρονική αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών για τη στήριξη των ελληνικών κοινοτήτων στο εξωτερικό, αλλά και με τον ποιμαντικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό το οποίο υπάγεται η Ιερά Μητρόπολη Σμύρνης.






















