Σε μαθητές μίλησε ο Οικ.Πατριάρχης – Τους είπε και ανέκδοτο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο 1° Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σύμφωνα με το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψής του στην πόλη της Ορεστιάδας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το έτος Στέφανου Καραθεοδωρή.

Αρχικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσευχήθηκε μαζί με τους μαθητές και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στον σκοπό της επίσκεψής του και μίλησε για τον Στέφανο Καραθεοδωρή.

Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης εκκλησίας μιλώντας με τους μαθητές τους συμβούλευσε να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους, να σέβονται την εκκλησία και να είναι καλοί Χριστιανοί, να μοιράζουν σωστά τον χρόνο τους σε διάφορες δραστηριότητες ενώ επίσης τους παρότρυνε να ασχολούνται και με το βιβλίο και όχι μόνο με το διαδίκτυο λέγοντας χαρακτηριστικά “λένε ότι το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος, ο πιο πιστός και ο πιο αφοσιωμένος” ενώ ανέφερε και ένα ανέκδοτο με θέμα το βιβλίο. Κατά την αποχώρησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης μοίρασε σε όλους τους μαθητές από ένα σταυρό.

Διαβάστε εδώ:  Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ορεστιάδα υπό του Βαρθολομαίου

Εν συνεχεία του προγράμματός του ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Καβύλη Ορεστιάδας και την έδρα της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ. ΠΕΖΙΚΟΥ ΡΙΜΙΝΙ ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο – Λύκειο της Νέας Βύσσας ενώ τέλος θα παρατεθεί γεύμα στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας.