Πλήθος πιστών στους εορτασμούς των Θεοφανείων στην Αλβανία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Αρχιεπισκοπή Αλβανίας: Κατά τους εορτασμούς των Θεοφανείων, χιλιάδες ήταν οι πιστοί που κατευθύνθηκαν στον καθεδρικό «Η Ανάσταση του Χριστού», των Τιράνων, για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και στον Αγιασμό των Υδάτων.

Η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός των Υδάτων τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, υποβοηθούμενος από τον Μητροπολίτη Αμαντίας, Ναθαναήλ και τον Επίσκοπο Βύλιδος, Άστυ, καθώς κι από τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Με τη συνοδεία της ψαλμωδίας των ασμάτων αυτής της ιερής ημέρας, με πιο γνωστό το Απολυτίκιον Θεοφανείας «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις· του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι, αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα· και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εβεβαίου του λόγου το ασφαλές.

Διαβάστε εδώ:  Οργή στην Αθήνα μετά τις δηλώσεις Μπουσάτι για «Τσαμουριά» – Η Αλβανία εάν συνεχίσει έτσι «τέλειωσε»

Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός, και τον κόσμον φωτίσας δόξα σοι», οι πιστοί κατευθύνθηκαν στις βρύσες που συνδέονταν με τις δεξαμενές αγιασμένων υδάτων, για να λάβουν και να πάρουν μαζί στα σπίτια τους αυτή την ευλογία που διαρκεί ένα χρόνο.tilegrafima.gr