Πάνω από 300 νέοι στο πρώτο Συνέδριο Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Loading...


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στη Μελβούρνη το πρώτο Συνέδριο Νεολαίας, που διοργάνωσε η με θέμα «Αλλαγή – Πώς θα προσανατολιστούμε σε έναν ποικιλόμορφο κόσμο».

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής: “Το Συνέδριο, που φιλοξενήθηκε από το Κολλέγιο Oakleigh Grammar και την Ελληνική Ορθόδοξη Ενορία – Κοινότητα των Αγίων Αναργύρων, περιλάμβανε ομιλίες για ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα από έγκριτους ομιλητές, καθώς και συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, στο τέλος κάθε συνεδρίας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο , ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο Σταυρός στέκεται, ενώ η γη περιστρέφεται». Απευθυνόμενος στους 300 και πλέον νέους που έλαβαν μέρος στο Συνέδριο, ο Σεβασμιώτατος τούς προέτρεψε να γίνουν η κινητήρια δύναμη της αλλαγής, ενώ άκουσε με πατρικό ενδιαφέρον τις απόψεις, τις αγωνίες και τις ανάγκες τους.

Διαβάστε εδώ:  Μελβούρνη: Προσωπικό στοίχημα για τον Αυστραλίας Μακάριο η στήριξη του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου

Οι υπόλοιποι ομιλητές, που ήταν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καλυμνιός, Αρτεμισία Μπένετ, Χρήστος Βλαχονάσιος, Βάϊος Αναστασόπουλος και Μάριος Μπάγος, μίλησαν για θέματα, όπως η κοινωνικοηθική στη σύγχρονη Αυστραλία, η κλιματική αλλαγή, οι κίνδυνοι κατά τη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η λειτουργία της νεοϊδρυθείσας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέου αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στο Συνέδριο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, ο π. Γεώργιος Αδαμάκης και πολλοί άλλοι ιερείς.

Μετά από το πέρας των εργασιών, όλοι οι συμμετέχοντες, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, υπέγραψαν σε μια κορνιζαρισμένη αφίσα, σε ανάμνηση της διεξαγωγής του πρώτου Συνεδρίου Νεολαίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος των τοπικών Συνεδρίων Νεολαίας, που άνοιξε στη Μελβούρνη το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, θα κλείσει στην Αδελαΐδα το Σάββατο, 11 Απριλίου. Στο μεσοδιάστημα και ενόψει του Εθνικού Συνεδρίου Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί το 2021, έχουν προγραμματιστεί άλλα τέσσερα τοπικά Συνέδρια: στην Πέρθη (8/2/2020), στη Βρισβάνη (15/2/2020), στο Σύδνεϋ (29/2/2020) και στο Νόρθ-Κάουτ (14/3/2020). Σκοπός της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος είναι οι ίδιοι οι νέοι να εκφράσουν τις αγωνίες και τις επιθυμίες τους, ώστε η Ιερά Αρχιεπισκοπή να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πρωτοβουλίες και δράσεις που θα απαντούν αποτελεσματικά στις ανάγκες τους”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr