Οικουμενικός Πατριάρχης:«Ας μη μας τρομάζει η αποστολή του κακού»

Loading...


Άνω Πορόια, των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερατική Σύναξη της μητρόπολης Σιδηροκάστρου
Για την ιστορική πορεία αγώνων και αγωνιών του πολύπαθου Οικουμενικού Πατριαρχείου μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στα Άνω Πορόια, ένα γραφικό χωριό στις πλαγιές του Μπέλλες.

Οι κάτοικοι του χωριού υποδέχθηκαν με θέρμη και συγκινητικές εκδηλώσεις τον Πατριάρχη του Γένους.  

Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, έκανε γνωστό πως, εκτός απροόπτου, τον Φεβρουάριο του 2013, θα μεταβεί στο Μιλάνο, κατόπιν προσκλήσεως του Ρωμαιοκαθολικού Καρδιναλίου, για τους εορτασμούς της επετείου των 1700 ετών από την υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων, από τον Άγιο Κωνσταντίνο, με την οποία κατοχυρώθηκε η ανεξιθρησκία στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε πατρικές συμβουλές στους Ιερείς της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου για την στήριξη του δοκιμαζόμενου σύγχρονου ανθρώπου, ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα που διέρχεται δυσχερείς περιστάσεις. «Ας μη μας τρομάζει η αποστολή του κακού», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σημειώνοντας ότι έτσι δίνεται η ευκαιρία να φανεί «η δύναμη του Θεού». Καταλήγοντας ο Πατριάρχης του Γένους αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσφορά και το έργο του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου.