Οι Ρεπουμπλικάνοι τιμούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Loading...


με την οποία τον συγχαίρει για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ανάρρησή του στον πατριαρχικό θρόνο απεύθυνε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των στις ΗΠΑ, Ράινς Πρίμπους.

Με την επιστολή του ο Ράινς Πρίμπους εξαίρει το έργο και τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο διαθρησκευτικό διάλογο, στην προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

«Η σταθερή προσήλωσή σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αποτελέσει παράδειγμα για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Όπως λέει η Αγία Γραφή, «Ευλογημένος είναι ο άνδρας που εμπιστεύεται τον Κύριο» (Ιερεμίας 17:7). Πρόσφατα, μέλη διαφόρων θρησκευτικών ομάδων έχουν κτυπηθεί από βία, καταφρόνηση, και διαίρεση.

 

 

Διαβάστε εδώ:  Συγχαρητήρια της Χ. Κλίντον για την 25η επέτειο ενθρόνισης του Οικουμενικού Πατριάρχη

 

»Ο διαθρησκευτικός διάλογός σας, η προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια έχει δώσει στα μέλη της χριστιανικής πίστης ένα σταθερό όραμα ελπίδας. Η αφοσίωση που έχετε δείξει στον αγώνα κατά των θρησκευτικών διώξεων, στις προσπάθειες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, και τη συνδιαλλαγή των χριστιανικών εκκλησιών έχει προωθήσει την ορθόδοξη πίστη και έχει δημιουργήσει ένα παράδειγμα που όλοι οι άνθρωποι, από τους παγκόσμιους ηγέτες έως τα απλά μέλη της κοινωνίας, θα πρέπει να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν.

»Ως άρχοντας της τάξης του Αγίου Ανδρέα, θέλω να εκφράσω την ύψιστη ευγνωμοσύνη μου για τις υπηρεσίες και την αφοσίωσή σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ηγεσία σας έχει εμπνεύσει εμένα και πολλούς άλλους να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και παράδοση. Και πάλι, σας εύχομαι συγχαρητήρια και προσεύχομαι για πολλά περισσότερα χρόνια επιτυχιών. Άξιος!» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ράινς Πρίμπους.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη τιμητική επιστολή με αφορμή την ίδια επέτειο απηύθυνε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.