Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας στο Νιχώρι του Βοσπόρου (φωτο)

Από το Νιχώρι του Βοσπόρου άρχισε την τέταρτη ημέρα της ειρηνικής του επισκέψεως, χθες Δευτέρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος με την συνοδεία Του.

Συνοδεύονταν από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Μύρων κ. Χρυσόστομο και τον Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Διάκ. Παΐσιο.
Αφού τους προσφέρθηκε το πρωινό σε τοπικό εστιατόριο, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Περιφερείας Βοσπόρου, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Αρχιμ. Αγαθάγγελος, προσέφερε στο Μακαριώτατο εκ μέρους της Κοινότητας Νεοχωρίου μία γαλλική γκραβούρα απεικονίζουσα την οικία του ιερέως του Νεοχωρίου, η οποία δεν σώζεται πλέον, εις ανάμνηση της επισκέψεως του στο Νιχώρι.

1

Ακολούθως οι Προκαθήμενοι και η συνοδεία μετέβησαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης, όπου προσκύνησαν και ενημερώθηκαν για το ιστορικό του ναού, ενώ ο Μακαριώτατος αφού υπέγραψε σε Ευαγγέλιο του ναού εις ανάμνηση της ελεύσεως, έψαλε με την συνοδεία Του το Απολυτίκιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα σλαβονικά, αναχωρώντας για την συνέχεια της επισήμου επισκέψεως στη Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

1

1
1
1