Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία του Αντιοχείας

Loading...


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία του του αοιδίμου Πατριάρχου Αντιοχείας Ιγνατίου, ενώ ο Μητροπολίτης Λαγκαδά θα είναι ο εκπρόσωπος της Ι.Σ.της Εκκλησίας της Ελλάδος σε αυτήν. 

  Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:
Την πρωίαν της Παρασκευής, 7ης Δεκεμβρίου, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, ανεχώρησε διά πτήσεως των Τουρκικών Αερογραμμών εις Νίκαιαν Γαλλίας, εκείθεν δε θα μεταβή εις Κάννας ίνα ομιλήση κατά το υπό του Γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (IFRI) συγκληθησόμενον 5ον συνέδριον «5th WORLD POLICY CONFERENCE».
Σήμερα Σάββατον, θα επισκεφθή την ελληνικήν παροικίαν Κυανής Ακτής-Μονακό. Εις το Πριγκηπάτον θα παραλάβη παρά του ΡΚαθολικού Αρχιεπισκόπου ναόν τιθέμενον εις την διάθεσιν των Ορθοδόξων της περιοχής διά τας λειτουργικάς ανάγκας αυτών.
Την Κυριακήν, 9ην τ.μ., θα μεταβή εις Βηρυτόν, ένθα θα προστή της εξοδίου Ακολουθίας του αοιδίμου Πατριάρχου Αντιοχείας κυρού Ιγνατίου, εκείθεν δε θα μεταβή εις Παρισίους, όπου, κατά την τριήμερον παραμονήν Αυτού, θα συναντηθή μετά των Εξοχ. κ. κ. François Hollande, Προέδρου της Γαλλίας, Jean-Marc Ayrault, Πρωθυπουργού αυτής, Υπουργών και άλλων επισήμων.
Τον Παναγιώτατον συνοδεύουν οι Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Ανδρέας και Μ. Ιεροκήρυξ κ. Βησσαρίων και ο Εντιμ. κ. Συμεών Φραντζελάς, Αρχικλητήρ Αυτού. Εις την Πατριαρχικήν συνοδείαν θα προστεθή εν Γαλλία πλην του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας.
Τον Πατριάρχην προέπεμψεν εν τω αεροδρομίω της Πόλεως ο Σεβ. Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων.

Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης Λαγκαδά θα είναι ο εκπρόσωπος της Ι.Σ.της Εκκλησίας της Ελλάδος στην εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Αντιοχείας
Οπως ανακοινώθηκε από την Ι.Μ.Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης την Κυριακήν 9 Δεκεμβρίου ε.έ. και περί ώραν  12ην μεσημβρινήν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης θα παραστή ως εκπρόσωπος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος εις την Εξόδιον Ακολουθίαν του Αειμνήστου Πατριάρχου Αντιοχείας κυροῦ Ιγνατίου η οποία θα τελεσθή εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου εις την πόλιν της Βηρυττού.