Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ολλανδία

Loading...


Με προορισμό την Ολλανδία αναχώρησε σήμερα το πρωί ο που θα λαμπρύνει τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Μητρόπολης Βελγίου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση εκ του :

«Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανεχώρησε την Τρίτην, 5ην αρξαμένου μηνός Νοεμβρίου, εις Άμστερνταμ, προκειμένου ίνα, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, προστή των εν Ολλανδία, εν Βελγίω και εν Λουξεμβούργω διοργανουμένων λατρευτικών και λοιπών εκδηλώσεων επί τη συμπληρώσει πεντηκονταετίας από της ιδρύσεως και λειτουργίας της Θεοσώστου ταύτης Επαρχίας του Θρόνου.

Κατά την εν Ολλανδία διαμονήν Του, ο Παναγιώτατος μέλλει ίνα συναντηθή μετά της Α. Μ. του Βασιλέως Willem-Alexander και των πολιτικών αρχών της Χώρας, εν Βελγίω δε, μετά της Α. Μ. του Βασιλέως Φιλίππου και του νέου Αντιπροέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής Εξοχ. κ. Μαργαρίτου Σχοινά, και, τέλος, εν Λουξεμβούργω, μετά της Α. Υ. του Μεγάλου Δουκός Henri.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος, την 14ην ιδίου θα μεταβή εις Βενετίαν διά να ομιλήση εις ημερίδα του εκείσε Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, επί του θέματος «Οικουμενικός Ελληνισμός και Βενετία».

Διαβάστε εδώ:  Πατριάρχης Βαρθολομαίος: "Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε άξιοι διάδοχοι ενδόξων προγόνων"

Την Πατριαρχικήν Συνοδείαν αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίται Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολ. Αρχι-μανδρίτης κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος, Καθηγούμενος της εν Αγίω Όρει Ι. Μονής Ξενοφώντος, ο Ιερολ. Διάκονος της Σειράς κ. Καλλίνικος Χασάπης και οι Εντιμ. κ.κ. Νικόλαος Μαγγίνας, Δημοσιογράφος – Φωτογράφος, και Πέτρος Μπαζγκάρλο, εκ των Γραμματέων των Πατριαρχείων.

Ο Παναγιώτατος θα επιστρέψη, συν Θεώ, εις την Πόλιν το Σάββατον, 16ην τ.μ..

Πατριαρχικός Επίτροπος διά τας ημέρας απουσίας της Α. Θ. Παναγιότητος εκ της έδρας Αυτής ωρίσθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος».tilegrafima.gr