Ο Οικ.Πατριάρχης στη Ρωσική Πρεσβεία στην Αγκυρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άγκυρα, όπου ο Πρέσβης κ. Α. Ερχόφ τον πληροφόρησε για την ιστορία και τη σύγχρονη δράση της Ρωσικής διπλωματικής αποστολής, επισκέφθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος θαύμασε την γαλαρία των προσωπογραφιών των προυπηρετησάντων στην Τουρκία διπλωματών, συμπεριλαμβανομένου και του τραγικώς απολεσθέντος στις 19 Δεκεμβρίου 2016 στην Άγκυρα Πρέσβεως της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ήρωος της Ρωσίας Α. Κάρλοφ.

Ο κ. Α. Ερχόφ μοιράσθηκε τα σχέδια ανεγέρσεως της προτομής του Α. Κάρλοφ μπροστά στο κτίριο της Πρεσβείας. Παρουσίᾳ των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στελεχών της Ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε Ιερό Τρισάγιο στο σημείο του μέλλοντος να ανεγερθεί μνημείου, συλλειτουργήσαντος του Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνος.

Διαβάστε εδώ:  Στην Ισλανδία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από 12 έως 15 Οκτωβρίου

Πρόκειται για πρώτη μετάβαση Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως στη διπλωματική αποστολή της Ρωσίας στην Άγκυρα σε όλη την ιστορία της παρουσίας της.

Στις 7 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη Θεία Λειτουργία στην Ορθόδοξη κοινότητα Άγκυρας. Επίσης παραβρέθηκαν ο Αποστολικός βικάριος στην Κωνσταντινούπολη Επίσκοπς Ρουμπέν Τιεραμπλάνκα καθώς και εκπρόσωποι των Πρεσβειών Ρωσίας και Γαλλίας.tilegrafima.gr