Ο Οικ. Πατριάρχης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κων/πολη και στο Κάιρο

Loading...


Mε αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και στο Κάιρο ο Οικ. Πατριάρχης απέστειλε τα συλλυπητήριά του στον Ερντογάν και μήνυμα συμπάθειας και συμπαράστασης στον Πατρ. των Κοπτών  . Αναλυτικά: 

 

Επί τω τραγικώ τρομοκρατικώ συμβάντι εν Beşiktaş της Πόλεως με πλείστα θύματα και πολύ περισσοτέρους τραυματίας, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, διερμηνεύων και τα αισθήματα λύπης και αποτροπιασμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ενταύθα Ομογενείας, απέστειλε θερμόν συλλυπητήριον Γράμμα προς τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας της Χώρας Εξοχ. κ. Recep Tayyip Erdoğan.

Εξ άλλου, εις την εν Dolmabahçe τελετήν αποτίσεως φόρου τιμής προς την μνήμην των θυμάτων, την διοργανωθείσαν υπό του Δήμου Beşiktaş, την Μητέρα Εκκλησίαν και τον σεπτόν Προκαθήμενον εξεπροσώπησαν ο Επόπτης Βοσπόρου Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος και ο Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Πανοσιολ. Διάκονος κ. Ιωακείμ.

Ωσαύτως, επί τω ακούσματι τρομοκρατικής ενεργείας εναντίον Κοπτικού Ναού εν Καΐρω με 25 θύματα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλεν αδελφικόν Μήνυμα συμπαθείας και συμπαραστάσεως προς τον Μακ. Πάπαν και Πατριάρχην των Κοπτών κ. Tawadros Β´.