Ο Οικ.Πατριάρχης χοροστάστησε στην Χάλκη ανήμερα του Αγίου Φωτίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η , χοροστάτησε σήμερα το πρωί (6 Φεβρουαρίου 2017), στην η οποία τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος επί τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού και Ανιδρυτού της Ιεράς Μονής.

Από του Ιερού Βήματος ήσαν συμπροσευχόμενοι ο Πρόεδρος της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής Χάλκης Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, τα μέλη αυτής Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, ο Σεβ Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου κ. Ειρηναίος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης κ. Αγαθόνικος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) καθώς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω Αρχιμανδρίτης κ. Μάξιμος.

Διαβάστε εδώ:  Ο Οικ. Πατριάρχης στην Ελβετία-Οι τελευταίες ειδήσεις από Φανάρι

Επίσης παρευρέθησαν η Πρόξενος της Ιταλίας Εξοχωτάτη Πρέσβειρα κα Federica Ferrari Bravo, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κων/πολη, Εξοχώτατος Πρέσβυς κ. Ευάγγελος Σέκερης, Άρχοντες Οφφικιάλοι της Μ. τ. Χ. Εκκλησίας, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων και πλήθος κόσμου.