Ο Ιεραπόλεως Αντώνιος και Καρπαθορώσοι των Η.Π.Α. στον Πατριάρχη

Loading...


Του Νικολάου Μαγγίνα
Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Νύσσης Γρηγόριος, ο οποίος εξελέγη στις 30 Αυγούστου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, έδωσε ενώπιον των μελών της το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα. Η καθιερωμένη από τους Κανόνες και την εκκλησιαστική τάξη διαδικασία έλαβε χώρα στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου συνεδρίασε η Αγία και Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το Μικρό μήνυμα εδόθη στην αίθουσα όπου συνεδρίασε η Σύνοδος, στα Πατριαρχικά δώματα, ενώ το Μεγάλο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, όπου και η Σχολή. Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Νύσσης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοπρεσβύτερο Μάρκ Άρεϊ, Διευθυντή του Γραφείου Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών θεμάτων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θα αναλάβει τη διαποίμανση της Καρπαθο-Ρωσικής Επισκοπής των ΗΠΑ.

Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ανέγνωσε στον Ιεραπόλεως Αντώνιο, την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου να τον ανυψώσει από Αρχιεπίσκοπο σε Μητροπολίτη, ως επικεφαλής των Ουκρανών Ορθοδόξων των ΗΠΑ. Στην τελετή παρέστησαν ο Επίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ και πιστοί από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία των Η.Π.Α.