Μήνυμα στήριξης του Οικ.Πατριάρχη στο λαό και την Ι.Μ. Ζακύνθου

Loading...


Μήνυμα συμπαθείας και συμπαραστάσεως προς την τοπική Εκκλησία και τον λαό της πυρόπληκτης Ζακύνθου που δοκιμάζονται και πάλι από καταστροφικές πυρκαγιές απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Φαναρίου: Σε επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο σημειώνει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά:

«Iκετεύομεν τον Θεόν των οικτίρμων και πάσης παρακλήσεως να λήξη πάραυτα η δοκιμασία σας αυτή, να μη υπάρξουν, κυρίως, ανθρώπινα θύματα και να έχετε την άνωθεν ενίσχυσιν διά την διατήρησιν ακμαίου του φρονήματος και διά την αποκατάστασιν των ζημιών, τη συμπαραστάσει της Εκκλησίας, της Πολιτείας, του Δήμου και όλων των δυναμένων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης μόλις πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο όπου και προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 300 ετών από τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τις νήσους των Στροφάδων στο “Τζάντε”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του προς τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο:

Διαβάστε εδώ:  Ζάκυνθος: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Ιερώτατον Μητροπολίτην Ζακύνθου κ. Διονύσιον
Εις Ζάκυνθον.
Επιστρέψαντες αισίως εις την ιστορικήν έδραν ημών μετά το ιερόν προσκύνημα εις τον πολιούχον της θεοσώστου Επαρχίας σας Άγιον Διονύσιον, συγχαίρομεν διά την οργάνωσιν των εκδηλώσεων και ευχαριστούμεν από καρδίας, ημείς τε και η τιμία ημών συνοδεία, διά την πρόσκλησιν, την δοχήν, τας τιμάς, τας περιποιήσεις, την ευλογίαν του Αγίου.
Σήμερον επιστρέφομεν νοερώς εις την ερατεινήν Ζάκυνθον διά να εκφράσωμεν την συμπάθειαν και την συμπαράστασιν του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ημετέρας Μετριότητος προσωπικώς προς υμάς, Ιερώτατε αδελφέ, και προς το ευσεβές πλήρωμα της Μητροπόλεώς σας διά τας αλλεπαλλήλους καταστροφικάς πυρκαιάς, αι οποίαι έπληξαν την Νήσον τας τελευταίας αυτάς ημέρας.

Ικετεύομεν τον Θεόν των οικτιρμών και πάσης παρακλήσεως να λήξη πάραυτα η δοκιμασία σας αυτή, να μη υπάρξουν, κυρίως, ανθρώπινα θύματα και να έχετε την άνωθεν ενίσχυσιν διά την διατήρησιν ακμαίου του φρονήματος και διά την αποκατάστασιν των ζημιών τη συμπαραστάσει της Εκκλησίας, της Πολιτείας, του Δήμου και όλων των δυναμένων.
Ο Θεός μαζί σας και με όλην την φιλόξενον Ζάκυνθον.

Φανάριον, 26 Αυγούστου 2017
Αγαπητός εν Χριστώ αδελφός
και διάπυρος προς Θεόν ευχέτης
† Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος.