Κύκλοι Φαναρίου προς Αμβρόσιο : «Σεβασμιώτατε μολύνετε την Ορθοδοξία μας»

Loading...


Έντονη αντίδραση για την χθεσινή ανοικτή επιστολή του , όπου μεταξύ άλλων ο Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας γράφει «Παναγιώτατε μολύνετε την Ορθοδοξία».

Μέσα από το  φιλικό προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο  fanarion.blogspot.com  δίνεται ηχηρή απάντηση στα όσα είπε για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο μια «ανοιχτή επιστολή» προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, βάζοντας ως υπέρτιτλο την φράση: «ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ ΜΑΣ».
Έτσι μας δίνει το δικαίωμα κι εμείς με τη σειρά μας να αποδώσουμε «τα ίσα» στον Σεβασμιώτατο, για την απαράδεκτη και αντιεκκλησιαστική συμπεριφορά του οποίου επανειλημμένως έχουμε γράψει: «ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΦΥΓΕΤΕ! ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΓΗΝ ΜΑΣ»

Της ανάρτησής μας προτάσσουμε μια φωτογραφία 20 ετών: Από την ειρηνική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Εκκλησία της Ελλάδος επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου (Μάϊος 1999). Στη «Μεγάλη Βρετανία» ο γράφων, διευθυντής, τότε, προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών «Λύχνος» (ο σταθμός κάλυπτε την Πατριαρχική επίσκεψη), παίρνει την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχου. Δίπλα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τότε δεν τον ενοχλούσε ο «Οικουμενισμός» για τον οποίο εγκαλεί σήμερα τον Πατριάρχη.
Παραθέτουμε, τέλος, για ιστορικούς λόγους, το θερμό γράμμα του Καλαβρύτων Αμβροσίου προς τον Ηγούμενο της Μονής Boze στην Ιταλία, Enzo Bianchi, δια του οποίου εύχεται επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου που διοργάνωσε η Μονή το 2016 και δηλώνει πως δεν θα παραστεί «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», παρά την «σφοδράν επιθυμίαν» του να παρακολουθήσει το συνέδριο.

Τον «αιρετικό» Ρωμαιοκαθολικό Ηγούμενο προσφωνεί ο Καλαβρύτων: «Αγαπητέ μοι, Άγιε Καθηγούμενε»!
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!..»tilegrafima.gr