Κοντά στους μαθητές ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Loading...


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα
Κοντά στους νεαρούς βλαστούς της Ρωμηοσύνης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όταν επισκέφθηκε, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τον Παιδικό Σταθμό-εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης- που λειτουργεί στον αύλειο χώρο της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου στο Πέραν.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε με λόγια απλά στα μικρά παιδιά, τα ευχήθηκε μια νέα χρονιά γεμάτη χαρά και ευλογίες από τον Θεό ενώ τους μοίρασε γλυκά, παιχνίδια, εικονίτσες και σταυρουδάκια.

Φέτος σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των μικρών παιδιών, τα οποία πλέον ανέρχονται περίπου στα τριάντα, και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο. Πρόσφατα έγιναν ανακαινιστικά έργα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού με πρωτοβουλία και τη συμβολή του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμέϊκων Ιδρυμάτων και ιδιαίτερα της Κοινότητος Σταυροδρομίου μιας και ο Σταθμός αυτός φιλοξενείται στους χώρους της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το εργαστήριο της δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας επιτελείται σημαντικό έργο του οποίου επικεφαλής είναι η εκπαιδευτικός Αγάπη Παπαδοπούλου και συνεργάτιδές της.

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, κληρικοί της Κοινότητος, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Γιώργος Παπαλιάρης, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Σταύρος Γιoλτζόγλου και γονείς των μικρών παιδιών.