Ιστορική συνάντηση Βαρθολομαίου με πρωθυπουργό Ισλανδίας-Στο επίκεντρο οι διώξεις των χριστιανών

Στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου του Αρκτικού Κύκλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, η συνάντηση της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, με τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Ισλανδίας κ. Bjarni Benediktsson, στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου Harpa, στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.Ο Παναγιώτατος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του ιδίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο και στην διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, που αποκλειστικό σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το οικολογικό ζήτημα, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την διαφύλαξη της Δημιουργίας.

Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στις διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας τοιουτοτρόπως την αμέριστη συμπαράστασή του, επισημαίνοντας μάλιστα το γεγονός ότι οι διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, οι καταστροφές σπιτιών και ναών, ενέχει τον κίνδυνο να εκκενωθεί η ευρύτερη περιοχή από τη χριστιανική παρουσία.

Ο κ. Bjarni Benediktsson συνεγχάρη τον Παναγιώτατο για την ευαισθησία του υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μελλοντική τεχνολογία, λέγοντας ότι η τεχνογνωσία θα μπορούσε να συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση του οικολογικού προβήματος, ώστε να αναστραφεί η παγκόσμια περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Στο τέλος της συναντήσεως, η οποία διήρκησε 20 λεπτά, έγινε ανταλλαγή δώρων.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευσαν στη συνάντηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας και ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος Δρ. Ιωάννης Χρυσαυγής.