Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ευχές στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο από τον Οικ. Πατριάρχη

Loading...


Οικουμενικό Πατριαρχείο: Τις ευχές του στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Αναλυτικά, όπως μας ενημερώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το πρόγραμμα του Πατριάρχη ήταν το ακόλουθο:

Επί τη εορτή των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης επεκοινώνησε τηλεφωνικώς προς την Α. Μεγαλειότητα τον Βασιλέα Κωνσταντίνον και ηυχήθη αυτώ τα εικότα, εκφράσας και τα εόρτια συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

* * *

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν:

– Την υπό την προεδρείαν του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου Εφορείαν της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, προσκαλέσασαν Αυτόν εις την επικειμένην πανήγυριν της Μονής.

– Τον Σεβ. Μητροπολίτην Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέαν, Καθηγητήν του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

– Τον Αιδεσιμολ. Μ. Πρωτοπρεσβύτερον της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας κ. Γεώργιον Τσέτσην, εκ Γενεύης.

– Τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερον του Οικουμενικού Θρόνου κ. Γεώργιον Λαδουκάκην, εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Διαβάστε εδώ:  Η επίσκεψη του Οικ.Πατριάρχη στην Ιμβρο (ΦΩΤΟ)

– Tον Αιδεσιμ. Χωρεπίσκοπον των ενταύθα Ασσυροχαλδαίων κ. François Yakan, συνοδευόμενον υπό τε του Εντιμ. κ. Matthew Morgan, Α’ Γραμματέως της Πρεσβείας της Αυστραλίας εν Αγκύρα, και υπό κληρικών και λαικών μελών της οργανώσεως ποιμαντικής μερίμνης υπέρ των εμπεριστάτων προσφύγων εκ Συρίας και Ιράκ.

– Τον Οσιολ. ΡΚαθολικόν ιερέα κ. Carmine Donnici και την Ευγεν. κ. Angela Caliaro, εκ της ενταύθα Κινήσεως των Φοκολάρι.

– Τον Εντιμολ. κ. Σωτήριον Βαρναλίδην, Άρχοντα Υπομνηματογράφον της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας, Ομότιμον Καθηγητήν του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, εκ Θεσσαλονίκης.

– Τον Εντιμ. κ. Ιωάννην Μηλόπουλον, Επιχειρηματίαν, εξ Αθηνών.

* * *

Ο Παναγιώτατος εξεπροσωπήθη υπό του Θεοφιλ. Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου, κατά την κηδείαν του αειμνήστου Αριστείδου Αλαφούζου, εκ του Ι. Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών, την Πέμπτην, 18ην Μαίου.