Η κοπή της Βασιλόπιτας του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πραγματοποιήθηκε προχθές, 8 Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο Hilton της η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, την οποία ευλόγησε ο .

Διαβάστε εδώ:  Τα πρώτα Θεοφάνεια στη Σμύρνη, μετά την καταστροφή του 1922 (BINTEO)

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας αποτελεί την πρώτη επίσημη εκδήλωση αυτού από την ημέρα της ιδρύσεώς του, με πρωτοβουλία του . Σκοπός του Συνδέσμου είναι η προβολή της Ρωμαίικης πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομίας της Σμύρνης και η αρωγή του πνευματικού και ποιμαντικού έργου της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, η οποία τελεί πλέον, από τον παρελθόντα Αύγουστο, υπό την ποιμαντική καθοδήγηση του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Θεοδωρίδης και Αντιπρόεδρος η διακεκριμένη Σμυρνιά ζωγράφος Έλλη Ειρήνη Φυλλίδου, μέλη αυτού Ομογενείς και Έλληνες διαμένοντες στη Σμύρνη για λόγους επαγγελματικούς και φοιτητές στα διάφορα Πανεπιστήμια.

Στην εκδήλωση παρέστη η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Σμύρνης, οι Ομογενείς, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της Σμύρνης, Τούρκοι επιχειρηματίες και πολλά από τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος, η οποία εκτός από τους Ομογενείς και τους εγκατασταθέντες στη Σμύρνη εξ Ελλάδος για λόγους σπουδών ή επαγγελματικούς, έχει στους κόλπους της και σλαυοφώνους και γεωργιανούς Ορθοδόξους διαβιούντες στην περιοχή.