Η Εορτή της Ινδίκτου στο Φανάρι

Loading...


Την 1η Σεπμτεβρίου θα εορταστεί στο η .

Οπως αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν:

“Ανακοινούται, ότι την 1ην Σεπτεμβρίου, ημέραν Κυριακήν, τελείται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ η Εορτή της Ινδίκτου και η Ι. Σύναξις προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, ης η αρχαία Ι. Εικών τεθησαύρισται εν αυτώ.

Κατά τον Μ. Εσπερινόν της παραμονής, Σαββάτου, 31ης Αυγούστου, και ώραν 6:00 μ.μ., η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήση εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, την δ̉ επομένην, ημέραν της Εορτής, θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και πολυαρχιερατική συγχοροστασία, τη συμμετοχή των Συνοδικών και Ενδημούντων Αρχιερέων.

Η Ι. Εικών της Παναγίας της Παμμακαρίστου θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, εις προσκύνησιν εν τω Σωλέα του Π. Πατριαρχικού Ναού.

Κατά την Θείαν Λειτουργίαν θα αναγνωσθή και ειδικόν Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος επί τη ημέρα προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Διά τους επιθυμούντας να εκκλησιασθούν κατά τον τελεσθησόμενον εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή Εσπερινόν της Εορτής διατίθεται λεωφορείον, το οποίον θα εκκινήση την 5ην μ.μ. ώραν εκ της πλατείας Ταταούλων (Κουρτουλούς), διερχόμενον την 5.15 μ.μ. έμπροσθεν της Όπερας Ταξείμ, μετ᾿ επιστροφής εις τα ίδια μετά το τέλος του Εσπερινού”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr