Επαφές του Οικουμενικού Πατριάρχη

Loading...


Κατά το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής ο παρέστη συμπροσευχόμενος στον Πατριαρχικό Ναό, ενώ αργότερα είχε σειρά επαφών

Το ανακοινωθέν του αναφέρει:

Επί τη ι. μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε θερμόν αδελφικόν συγχαρητήριον Mήνυμα προς τον εορτάζοντα κατ’ αυτήν τα ονομαστήριά του Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμον, ευχηθείς αυτώ την άνωθεν ενίσχυσιν προς συνέχισιν επί μήκιστον της ευκλεούς πολυευθύνου διακονίας Αυτού, επ’ αγαθώ της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος.

* * *

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ι. Βήματος του Π. Πατριαρχικού Ναού, κατά την Θείαν Λειτουργίαν του Σαββάτου των Ψυχών, 15ης Ιουνίου. Εν τω τέλει αυτής ετέλεσε το ειθισμένον Τρισάγιον, αναγνώσας τας συγχωρητικάς ευχάς και τα ονόματα των υπέρ ων προσεκομίσθησαν τα κόλλυβα.

* * *

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, εδέξατο εις ακρόασιν:

Τον Σεβ. Μητροπολίτην Γουινέας κ. Γεώργιον, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Τον Εντιμολ. κ. Γεώργιον Κουκουτσίδην, Άρχοντα Πρωτέκδικον της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, και τον Ελλογ. κ. Λεωνίδαν Παπαδόπουλον, Ομοτιμον Καθηγητήν της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρον της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, μετά των Ελλογ. κ.κ. Γεωργίου Κωνσταντινίδου, Δικηγόρου – Αρχιμουσικού, Γεν. Γραμματέως, Γεωργίου Χαρίση, Χημικού, Ταμίου, και Αποστόλου Παπαδοπούλου, Νομικού Συμβούλου της Αδελφότητος, εκ Θεσσαλονίκης.
Όμιλον του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Παγγαίου, με επί κεφαλής τον Εντιμ. κ. Ιωάννην Βασιλειάδην, Πρόεδρον αυτού, εξ Ελευθερουπόλεως.
Τας Ευγεν. κυρίας Ζαχαρούλαν Χριστοδούλου και Ελένην Τόμπρου, μετά της θυγατρός αυτής Άννης, εκ Θεσσαλονίκης.

* * *

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, εξεπροσωπήθη υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σικάγου κ. Ναθαναήλ, κατά την κηδείαν του αειμνήστου Χαραλάμπους Τσιμαλή, πατρός του Πανοσιολ. Δευτερεύοντος κ. Νήφωνος, εκ του Ι. Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Merrilville Indiana, την Πέμπτην, 13ην Ιουνίου.tilegrafima.gr