Εορτασμός των Αγίων Πάντων στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη των στην .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων ήταν ο φερώνυμος Ιερός Ναός, στο Belmore του Σύδνεϋ, όπου την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ την κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Μιλώντας στους πιστούς για την ημέρα που η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη όλων ανεξαιρέτως των Αγίων, ο Σεβασμιώτατος διεμήνυσε ότι η υπόθεση της αγιότητας δεν είναι μακρινή και απρόσιτη για τους σύγχρονους ανθρώπους. “Το να καταστεί ένας άνθρωπος Άγιος δεν είναι μια υπόθεση που αφορά τον καιρό εκείνο”, σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η αγιότητα μπορεί και πρέπει να αποτελεί στόχο των ανθρώπων και στη σύγχρονη εποχή. “. “Σήμερα η Εκκλησία μάς καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι κι εμείς μπορούμε να γίνουμε Άγιοι”, επισήμανε, “ότι κι εμείς μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματα των Αγίων”. Μάλιστα, εξήγησε πως το βασικό χαρακτηριστικό όλων των Αγίων είναι το ότι “η πρώτη αγάπη της καρδιάς τους ήταν ο Χριστός” και παρότρυνε πατρικά τους πιστούς να θέσουν το ίδιο ως προτεραιότητα, ανάμεσα στα υπόλοιπα σχέδια που κάνουν για τη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον επί 44 έτη υπηρετούντα την Ενορία των Αγίων Πάντων, π. Χρήστο Τριανταφύλλου. Κάνοντας λόγο για έναν άξιο κληρικό, που “έχει υπηρετήσει με πολλή αφοσίωση, αγάπη, σεμνότητα και ταπείνωση”, παρακάλεσε τον π. Χρήστο να συνεχίσει με το ίδιο πνεύμα θυσίας και προσφοράς να διακονεί τον λαό του Θεού, για τη δόξα του Χριστού και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Μάλιστα, η ιαχή “Άξιος” ακούστηκε και για δεύτερη φορά μέσα στο εορταστικό και πανηγυρικό κλίμα της ημέρας, καθότι ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον νεαρό Λάμπρο Λάμπρου, στο πρόσωπο του οποίου αναγνώρισε έναν νέο που ζει πνευματική ζωή και αγαπάει τον Χριστό και την Εκκλησία.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στον π. Κύριλλο Ζήση, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ενορίας των Αγίων Πάντων κατά τη δύσκολη περίοδο που ξεκινούσε η πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο ο π. Κύριλλος κατάφερε γρήγορα να κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση των ενοριτών του, οπως με ικανοποίηση διέκρινε ο Σεβασμιώτατος. “Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, διότι από όλους ακούω καλά λόγια”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ενώ εκτίμησε πως o νέος Ιερατικώς Προϊστάμενος “θα βοηθήσει πάρα πολύ την Ενορία, ώστε να προχωρήσει και να προκόψει και πνευματικά και σε όλους τους άλλους τομείς”. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πιστούς, που εκκλησιάστηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, ήταν η πολιτειακή βουλευτής κ. Courtney Houssos, η ομογενής πολιτειακή βουλευτής κ. Σοφία Κώτση, ο Πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης της Ενορίας – Κοινότητας του Belmore, καθώς επίσης η Διευθύντρια και αντιπροσωπεία μαθητών από τον Κολλέγιο των Αγίων Πάντων.