Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Θυατείρων Γρηγόριος

Loading...


Εκοιμήθη ο σε ηλικία 91 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή η Αρχιεπισκοπή που σε ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας με μεγάλη θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου πρ. Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Γρηγορίου (Θεοχάρους)».

Ο Ιεράρχης εκοιμήθη σε ηλικία 91 ετών, ενώ πριν από μερικούς μήνες είχε παραιτηθεί από τη θέση του.

Το βιογραφικό:

Εγεννήθη εις Μαραθόβουνον Κύπρου το έτος 1928. Τα εγκύκλια μαθήματα διήκουσε κατά την φοίτησίν του εις το Παγκύπριον Γυμνάσιον Λευκωσίας.

Το έτος 1951 εκάρη Μοναχός, το δε έτος 1953 εχειροτονήθη Διάκονος και το 1959 Πρεσβύτερος, αποφοιτήσας συγχρόνως της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Απρίλιον του 1959, κληθείς, μετέβη εις Αγγλίαν, ένθα χειροτονηθείς εις Πρεσβύτερον διωρίσθη Εφημέριος και ακολούθως Προιστάμενος του εν Λονδίνω Ιερού Ναού Αγίων Πάντων.

Διαβάστε εδώ:  Εκοιμήθη ο γέροντας Γρηγόριος, πνευματικός και κτήτορας της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής

Το έτος 1964 διωρίσθη Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων. Κατά τα έτη 1969-1970 συνεπλήρωσε τας σπουδάς του εις το Πανεπιστήμιον του Cambridge.

Το 1970 εξελέγη Επίσκοπος Τροπαίου και ανέλαβε την διοίκησιν της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος Αποστόλου Βαρνάβα Βορείου Λονδίνου. Το έτος 1988 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.tilegrafima.gr