Ευχές του Μιλήτου Απόστολου για το Γέροντα Νικομηδείας Ιωακείμ (ΦΩΤΟ)

Loading...


9η Σεπτεμβρίου εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης άγει τα ονομαστήριά του ο Γέρων Νικομηδείας Ιωακείμ ο από Χαλκηδόνος, ο οποίος από μακρόν χρόνου ασθενεί νοσηλευόμενος σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Κωνσταντινουπόλεως.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας, ο άγιος Ηγούμενος Μιλήτου Απόστολος καρδιακός φίλος του γέροντος Νικομηδείας, η αδελφότητα της Ι. Μονής, και οι αναρίθμητοι ευλαβείς προσκυνητές της Ι. Μονής, οι οποίοι κατά την διάρκεια των παρακλήσεων πάντοτε ακούν να μνημονεύεται το όνομα του ασθενούντος Ιεράρχου, ευχόμαστε για την αποκατάσταση της υγείας του.

Διαβάστε εδώ:  Επίσκεψη Γενικού Προξένου Ισραήλ στην Πόλη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται:
3 Νοεμβρίου 1985. Κωνσταντινούπολη – Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κατά την εις Επίσκοπον Μιλήτου χειροτονία του αγίου Καθηγουμένου.

Από αριστερά η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος,τότε Φιλαδελφείας, ο τότε Μελιτινής Ιωακείμ και ο μακαριστός Πριγκηποννήσων Συμεών

Ο Γέρων Νικομηδείας, τότε Μελιτινής με τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο Μιλήτου Απόστολο ενώ στο βάθος διακρίνεται ο μακαριστός Πατριάρχης Κυρός Δημήτριος

Ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ Βαρθολομαίος έπειτα Χαλκηδόνος
και νυν Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης