Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Κι ενώ στην Ελλάδα η εορτή του αγίου Γεωργίου αμαυρωνόταν από τις ανιστόρητες δηλώσεις Μπουτάρη για τον επί χίλια και πλέον έτη χριστιανικό ναό του Αγίου Γεωργίου Ροτόντας, το ταπεινό Φανάρι, μακριά από τέτοιου είδους συγχύσεις και ιστορικά ατοπήματα, εόρταζε την εορτή του αγίου Γεωργίου, στον οποίο τιμάται ο πατριαρχικός ναός.

Στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Προύσης κ. Ελπιδοφόρου και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, και των κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής, του Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Βησσαρίωνος, του Μ. Συγκέλλου κ. Αμβροσίου, του Δευτερεύοντος των Πατριαρχικών Διακόνων κ. Θεοδώρου και του Τριτεύοντος κ. Νήφωνος.

Διαβάστε εδώ:  Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

Κατά την Θ. Λειτουργία τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία «υπέρ υγείας των εν Αμερική και απανταχού της γης προσφιλών τέκνων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας».

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ εύχεται ο άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος να προστατεύει με τις πρεσβείες του το Πατριαρχείο μας και όσους με αυτοθυσία διακονούν σε αυτό.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr