Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Ομιλία σε μαθητές από τη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην βρέθηκαν του Μουσικού Σχολείου που συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, ο οποίος τους μίλησε για το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο μακρινό αυτό τόπο.

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής αναφέρει:

Από την επίσκεψιν των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαρίσης εις τα εν Σύδνεϋ Κεντρικά Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός, απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα εις τους μαθητάς και τους συνοδούς Εκπαιδευτικούς αυτών, καθώς και εις την Περιφερειακήν Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Θεσσαλίας κα Ελένην Αναστασοπούλου, η οποία εκπροσωπούσε και το Υπουργείον Παιδείας.

Διαβάστε εδώ:  Με μαθητές δημοτικού συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε εις τους μαθητάς την δομήν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, καθώς και τα της Θεολογικής Σχολής του Απ. Ανδρέου και την σπουδαιότητά της διά την Ομογένειαν της Αυστραλίας. Να σημειωθεί ότι οι περίπου 30 μαθητές και οι συνοδοί των, ήταν προσκεκλημένοι από το Τμήμα Φιλοσοφικών, Ιστορικών και Διεθνών Σπουδών του εν Μελβούρνη Πανεπιστημίου Monash, το οποίον διωργάνωσε το 19ον Συνέδριον Βυζαντινολογίας, και εις το οποίον οι μαθηταί απέδωσαν Βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.