Αρχιεπισκοπή Αμερικής στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Κατηγορηματική διάψευση περί παραιτήσεως του Δημητρίου

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Τέλος στα φημολογούμενα σενάρια περί παραίτησης του δίνει με δήλωση του  ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής.
Με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Σταύρος Παπαγερμανός διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να εγκαταλείπει τον θρόνο και απαντά σε όλα τα ΄΄σκοτεινά συμφέροντα΄΄ που κρύβονται πίσω από όλη αυτή την ενορχηστρωμένη εκστρατεία που στοχεύει στην σπίλωση του ονόματος του  κ. Δημητρίου.

Με δήλωσή του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ κάνει λόγο για «αβάσιμες πληροφορίες με σκοτεινούς σκοπούς», ενώ αναφέρεται και στο θέμα των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Παπαγερμανού:

΄΄Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος εξελέγη από το πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο πριν 18 χρόνια για να διακονήσει τον πιστό λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Συνεχίζει και επιτελεί δυναμικά και δημιουργικά έργο εν Χριστώ οικοδομής και προόδου του λαού του Θεού, υπερασπιζόμενος παντοιοτρόπως και αδιαλείπτως την ιερά παρακαταθήκη του Ευαγγελίου, τα δίκαια και τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και την επικράτηση του δικαίου στα δύσκολα προβλήματα της Ελλάδος και της Κύπρου.

Διαβάστε εδώ:  Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου

Κυκλοφορούν τελευταίως εμβόλιμες πληροφορίες περί δήθεν παραιτήσεώς του. Είναι αβάσιμες, ψευδείς και ανυπόστατες με σκοτεινούς σκοπούς που μόνο αυτοί που τις εφευρίσκουν γνωρίζουν. Οι φήμες αυτές και τα παρεμφερή δημοσιεύματα είτε αποβλέπουν, είτε συμβάλλουν στη ζημία της Εκκλησίας και του Ελληνισμού στην Αμερική. Ας είναι ξεκάθαρο ότι θέμα παραιτήσεως δεν υφίσταται.

Στην όλη φημολογία χρησιμοποιείται και η προσωρινή οικονομική δυσχέρεια σχετιζόμενη πρώτον με τα λειτουργικά έξοδα της Αρχιεπισκοπής και δεύτερον με το έργο της ανοικοδομήσεως του Αγίου Νικολάου. Δυσχέρειες και εμπόδια δεν είναι άγνωστα στην Εκκλησία αλλά οι θεωρίες περί πτωχεύσεως δεν ισχύουν εν προκειμένω. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε πλήρη συνεργασία με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο έχει διορίσει τις κατάλληλες επιτροπές και έχουν ληφθεί τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την άμεση και αποτελεσματική υπέρβαση των δυσχερειών΄΄.tilegrafima.gr