Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης στο Φανάρι

Loading...


Μετά από Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της , Συνοδική αυτής, αποτελούμενη από τους Σεβ. Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου καί Βιάννου κ. Ανδρέα και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, και τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, Αρχιγραμματέα και Πρόδρομο Ξενάκη, Υπογραμματέα, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη και έλαβε μέρος στην εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, η οποία τελέσθηκε, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου.

Η Συνοδική Αντιπροσωπεία, η οποία έγινε δεκτή από τον , εξέφρασε την χαρά της Εκκλησίας της Κρήτης για την πλήρωση του Ιστορικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης, μετά από 94 χρόνια και ευχήθηκε στο νέο Αρχιερέα του Οικουμενικού Θρόνου καλλίκαρπη και μακρά Αρχιερατεία.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη χαρά Του για τη συμμετοχή της Συνοδικής Αντιπροσωπείας και παραλλήλως διετύπωσε τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την Εκκλησία της Κρήτης, για την πολύτιμη συμβολή της στην πραγματοποίηση στη Μεγαλόνησο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.