Αμερικής Ελπιδοφόρος: Νέα σελίδα στην Αρχιεπισκοπή (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης προτείνοντας για Αρχιεπίσκοπο τον Μητροπολίτη Προύσης κ Ελπιδοφόρο, ανοίγει σίγουρα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πολυπληθέστερη επαρχία του οικουμενικού θρόνου με έναν Ιεράρχη που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του για τα οράματα του για την ορθοδοξία.

Ο νέος πλέον έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία σε διπλωματικό επίπεδο για το Πατριαρχείο, έχει καταφέρει αυτά που κανείς θα έλεγε ότι ίσως και να ήταν ακατόρθωτα αλλά τελικά πραγματοποιήθηκαν ως ιστορικές κινήσεις για θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, την Ορθοδοξία αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μπήκε ψηλά στην ατζέντα της Τουρκίας και της Ελλάδας όμως όλα αυτά έγιναν την στιγμή που ο κ Ελπιδοφόρος ως ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριαδας στην οποία ανήκει η Θεολογική Σχολή, δημιούργησε μια δυνατή αδελφότητα από νέους πατέρες, πραγματοποίησε το έργο της ψηφιοποίησης της πλούσιας βιβλιοθήκης της Χάλκης, έφτιαξε τον περιβάλλοντα χώρο και το εσωτερικό του, πραγματοποίησε συνέδρια, προσέλκυσε προσωπικότητες και λειτούργησε την Χάλκη σα να ήταν ουσιαστικά ανοικτή. Όμως και ως Μητροπολίτης Προύσης δε θα μπορούσε να ξεχάσει την επαρχία του την Προύσα εκεί που οι ναοί μας ερήπωναν ενώ άλλοι είχαν περάσει στην τουρκική ιδιοκτησία. Ακόμη και εκεί κατάφερε με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη να αγοράσει από τους Τούρκους τους ναούς, να τους φροντίσει να αναζητήσει πόρους για να ξαναλειτουργήσουν και να περάσουν και πάλι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πρόσφατα κατάφερε να πάρει άδεια και την ημέρα των Φώτων να τελεσθεί Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Αγιασμού στην Τρίγλια για πρώτη φορά 97 ολόκληρα χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτές οι στιγμές ήταν πραγματικά συγκινητικές. Το Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία βρέθηκε στην Τρίγλια τότε και σας θυμίζει την συνέντευξη που είχε δώσει τότε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος. Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε στη Μαρία Γιαχνάκη.tilegrafima.gr