Αυστραλία: Ολα έτοιμα για την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


: Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή ενθρόνιση του .

Η ενθρόνιση θα γίνει στις 11 τοπική ώρα (4 τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδος) στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ.

Για το λόγο αυτό πολλοί Ιεράρχες έχουν καταφτάσει στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες για να παραστούν στην τελετή της ενθρόνισης.

Μεταξύ αυτών ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο τους καλωσόρισε όλους με εγκάρδια λόγια και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην ενθρόνιση του.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος.

Εκτός των παρεπιδημούντων Αρχιερέων και Βοηθών Επισκόπων του Σεβασμιωτάτου, θα παρίστανται κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου.

Το «παρών» θα δώσει η Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της Αυστραλίας.

Βίντεο από το καλωσόρισμα στον Μητρ. Αρκαλοχωρίου και τους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής:

Βίντεο από την υποδοχή του Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής:tilegrafima.gr