Αφίχθη στην Μακεδονία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Loading...


Περιοδεία στη Μακεδονία πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με πρώτο σταθμό το Ακριτοχώρι Σερρών, της μητρόπολης Σιδηροκάστρου, όπου θα επισκεφθεί το απόγευμα το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο καθολικό του, το οποίο έχει οικοδομηθεί με την παραδοσιακή βυζαντινή αρχιτεκτονική και τεχνοτροπία.

Ο κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 2.45 μ.μ. όπου του έγινε επίσημη υποχοδή όπου αργότερα θα γίνει δεκτός στο Βαμβακόφυτο από τις τοπικές αρχές και στην πλατεία του Ακριτοχωρίου από τους κατοίκους. Ακολούθως, θα μεταβεί στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, όπου θα τον προσφωνήσει και θα τον καλωσορίσει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και η ηγουμένη του μοναστηριού, γερόντισσα Ιακώβη. Ήδη, στη μονή έγινε υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους και σε λίγη ώρα πρόκειται να γίνει και η υποδοχή του ο αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Στις 5:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ο πανηγυρικός εσπερινός των εγκαινίων, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου διατηρεί πνευματικούς δεσμούς με τη μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, η οποία βοήθησε μεταξύ άλλων στην διαμόρφωση του νέου καθολικού της γυναικείας μονής.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα παραμείνει στην περιοχή του δήμου Σιντικής για τέσσερις ημέρες και θα επισκεφθεί χωριά, μοναστήρια και σχολεία, τη λίμνη Κερκίνη και το οχυρό του Ρούπελ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει για τη Σιάτιστα, όπου θα γίνει δεκτός στις 4 το απόγευμα έξω από το δημαρχείο από τον δήμαρχο της πόλης, από τον μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο και πλήθος πιστών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Δημητρίου.