Το Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο επισκέφθηκε ο Πατριάρχης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Το Μαξίμειο Πνευματικό κέντρο επισκέφθηκαν το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με τους Μητροπολίτες Ξάνθης, Σερρών και τους Ιεράρχες που τον συνοδεύουν.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος καλωσόρισε τον Πατριάρχη στο «Μαξίμειο» και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και τις δράσεις του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Πατριάρχης ξεναγήθηκε στους χώρους και στην έκθεση Αγιογραφίας των μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας και απευθυνόμενους προς τους μαθητές επεσήμανε πως «δεν διακονείτε μία τέχνη κλασσική, αλλά ιερογραφείτε το Ευαγγέλιο του Χριστού».

Στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο λειτουργούν: Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας, Χορωδία και Ορχήστρα της Σχολής Β. Μ., Σύλλογος Παιδική ορχήστρα – χορωδία Ι. Μ. Σερρών & Νιγρίτης.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης τέλεσε τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Κιβωτός Αγάπης» της Μητροπόλεως.

Αυτή την ώρα επισκέπτεται τη Νιγρίτα, όπου θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης και αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Τερπνής και θα εγκαινιάσει τη Στέγη Φιλοξενίας Ηλικιωμένων.

Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική προς τιμήν του Πατριάρχη στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

Αύριο το πρωί ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με την άφιξη του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «Λυδία η Φιληππισία».

2004patr.jpg
2004patr1.jpg
2004patr2.jpg
2004patr4.jpg
2004patr5.jpg
2004patr6.jpg
2004patr7.jpg


Ετικέτες