Στο Φανάρι οι Μητροπολίτες Πατρών και Μαντινείας

Loading...


Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκαν σήμερα οι Μητροπολίτες Πατρών κ.Χρυσόστομος, Μαντινείας κ.Αλέξανδρος, και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.Χρύσανθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Επίσης, ο κ.κ.Βαρθολομαίος δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Φιλανδίας κ.Λέοντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: « Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν:

Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπον Φιλλανδίας κ. Λέοντα, συνοδευόμενον υπό του νέου Μητροπολίτου Όουλου κ.Ηλία και των Εντιμ. κ. Kaj Appelberg, Υποδιακόνου-Γραμματέως αυτού, κ. Risto Ruohonen, Προέδρου του Δ. Σ. του Εκκλησιαστικού Μουσείου, και της Ευγεν. κ. Teresa Töntsi, Διευθυντρίας αυτού.

Τούς Σεβ. Μητροπολίτας Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρον και Πατρών κ. Χρυσόστομον, μετά του Θεοφιλ. Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, Βοηθού αυτού, και του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Πρωτοσυγκέλλου.

– Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αθηναγόραν Φασίολον, εκ της Ι. Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης, και την Οσιωτ. Μοναχήν Σεβαστιανήν, Ηγουμένην της Ι. Μονής Αγίας Βαρβάρας Montaner Ιταλίας.

– Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Αγαθάγγελον Σίσκον, Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων, υποβαλόντα σέβη και εξαιτησάμενον την αγίαν Πατριαρχικήν ευχήν και ευλογίαν, επί τοις ονομαστηρίοις αυτού.

– Τον Εξοχ. κ. Peter Goldring, Βουλευτήν, εκ Καναδά.

– Τον Εντιμ. κ. Hendrich Balázs, Γεν. Πρόξενον της Ουγγαρίας ενταύθα, επί τη αναλήψει των καθηκόντων αυτού.

– Τον Εντιμ. κ. Henri Vantieghem, Γεν. Πρόξενον του Βελγίου ενταύθα.

– Τον Εντιμ. κ. Αναστάσιον Τζήκαν, Πρόεδρον της Δ.Ε.Θ.-HELEXPO, μετά της συζύγου αυτού Ευγεν. κ. Ευδοκίας.

– Το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Πατριαρχικής Μ. του Γένους Σχολής, υπό την προεδρείαν της Ευγεν. κ. Αγγελικής Τσάμλιλαρ.

– Τον Εντιμ. κ. Κωνσταντίνον Τσεντολίνι μετά της συζύγου αυτού Ευγεν. κ. Ελένης, και των τέκνων αυτών, εντεύθεν.

– Τον Εντιμ. κ. Αναστάσιον Κυρίτσην, υπάλληλον των Πατριαρχείων, επί τοις ονομαστηρίοις αυτού.

* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εξεπροσωπήθη:
– Υπό του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Βησσαρίωνος κατά την διοργανωθείσαν από κοινού υπό της Ευρωπαικής Χορωδίας της Πόλεως και της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης συναυλίαν, εν τω Πανεπιστημίω Βοσπόρου, το Σάββατον, 17ην Ιανουαρίου.

– Υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου Σίσκου, Βιβλιοφύλακος των Πατριαρχείων, κατά: α) την κοπήν της Αγιοβασιλόπιττας του Συνδέσμου Αποφοίτων του Ζαππείου Λυκείου και την εισδοχήν εις αυτόν των αποφοίτων της σχολικής περιόδου 2013-2014, την Τετάρτην, 21ην ιδίου, εν τη αιθούση τελετών του σχολείου, και β) την ανάλογον εκδήλωσιν των Συνδέσμων Αποφοίτων της Πατριαρχικής Μ. του Γένους Σχολής και του Ιωακειμείου Παρθεναγωγείου, εν τη έδρα του ΕΡ.Θ.Ο., την Πέμπτην, 22αν τ.μ. .

-Υπό του Ιερολ. Διακόνου της Σειράς κ. Γρηγορίου κατά την κηδείαν της αειμνήστου Μαίρης Ζοζεφίν Περσίδου, εκ του Αρμενοκαθολικού Κοιμητηρίου Σισλή, την Τετάρτην, 21ην Ιανουαρίου».Ετικέτες