Προετοιμασίες στο Φανάρι για την επίσκεψη του Πάπα

Loading...


Στα τέλη Νοεμβρίου θα βρεθεί στην Τουρκία ο Πάπας Φραγκίσκος και θα έχει συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της επικείμενης επίσκεψης συζητήθηκαν στο Φανάρι.

Συγκεκριμένα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Νούτσιο του Βατιανού στην Αγκυρα.

Όπως ενημερώνει το Φανάρι: «Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέξατο εις ακρόασιν:
Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπον κ. Antonio Lucibello, Νούντσιον του Βατικανού εν Αγκύρα, μετά στελεχών της Ασφαλείας του Βατικανού, συνεργασθέντας μετά των υπηρεσιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου εν όψει της επισκέψεως προς αυτό της Α. Αγιότητος του Πάπα Ρώμης.

– Τον Οσιολ. Ιερομόναχον κ. Σεραφείμ, εκ της Ι. Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, μετά των Εντιμ. κ. Μιχαήλ Πόποβιτς, της συζύγου αυτού Ευγεν. κ. Ασπασίας και του υιού αυτών Μιχαήλ, και του Εντιμ. κ. Ιωάννου Γκύλλη, εκ Θεσσαλονίκης.

– Τον Ευλαβ. Συροκαθολικόν Διάκονον κ. Orhan Çanak και τον Εντιμ. κ. Zeki Başdemir, Πρόεδρον της Κοινότητος των εν τη Πόλει Συροκαθολικών.
– Τον Εξοχ. Πρέσβυν κ. Luiz Henrique Pereira Da Fonseca, Γεν. Πρόξενον της Βραζιλίας ενταύθα.

– Όμιλον μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μελών του Συλλόγου των «Απόστολος Ιάσων ο Θεσσαλονικεύς», υπό την ηγεσίαν του Ελλογ. Καθηγητού αυτών κ. Ιωάννου Κουρεμπελέ.

– Τον Ελλογ. κ. Βασίλειον Μακιόν, Καθηγητήν εν τω Πανεπιστημίω Πατρών.

– Τον Εντιμ. κ. Δαμιανόν Μπαρντακτσήν, φοιτητήν, υποβαλόντα σέβη και εκζητήσαντα την αγίαν Πατριαρχικήν ευχήν και ευλογίαν επί τοις ονομαστηρίοις αυτού.

– Τούς Εντιμ. κ. Mustafa Yeşil και κ. Kudret Altındağ, εντεύθεν.

– Τούς Εντιμ. κ. Χρήστον Γύφτον και κ. Richard Albano, εξ Αμερικής.

– Τον Εντιμ. κ. Selim Barlas, μετά της θυγατρός αυτού Ευγεν. Δίδος Selin-Μαρίας, εντεύθεν.Ετικέτες