Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στα ερείπια της Ι. Μονής Φανερωμένης Κυζίκου(BINTEO & ΦΩΤΟ)

Loading...


Χθες το πρωί στο Φανάρι έγινε η επίσημη ανακοίνωση της πραγματοποίησης της Πατριαρχικής Θ. Λειτουργίας στα ερείπια της Πατριαρχικής Ι. Μονής Φανερωμένης Κυζίκου την Κυριακή 23 Αυγούστου, εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Δήμαρχος Αρτάκης (Erdek) Hüseyin Sarı επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συζήτησαν για το έργο του δήμου και για την ιστορική Θ. Λειτουργία που θα τελεσθεί για πρώτη φορά μετά από 93 χρόνια. 

Τηλεοπτικό μήνυμα για το γεγονός απηύθυνε ο Πατριάρχης, αλλά και ο Δήμαρχος Αρτάκης ο οποίος κάλεσε τους νεοαρτακηνούς να επισκεφθούν τις πατρογονικές τους εστίες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι υπεύθυνοι των εκδόσεων Κύζικος, Πέτρος Ποδάρας και Ιωάννης Ρίζος από τη Νέα Αρτάκη.
Οι εκδόσεις Κύζικος προγραμματίζουν προσκυνηματική εκδρομή από 21-24 Αυγούστου, προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν στο ιστορικό αυτό γεγονός. 

Ο Δήμαρχος Αρτάκης απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα 

Το σχετικό ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει ότι ο Πατριάρχης εδέχθη:

Τον Εντιμ. κ. Hüseyin Sarı, Δήμαρχον Αρτάκης Κυζίκου Μ. Ασίας, μετά των Ελλογιμ. κ.κ. Ιωάννου Ρίζου και Πέτρου Ποδάρα, συγγραφέων, εκ Νέας Αρτάκης Ευβοίας, και Ιωάννου Παπαχρήστου, Καθηγητού, εξ Αθηνών, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, επί τη επικειμένη μεταβάσει του Πατριάρχου εις τους χώρους της Ι. Μονής Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου, προς τέλεσιν, διά πρώτην φοράν από του 1922 και εντεύθεν, της Θ. Λειτουργίας κατά την εόρτιον ημέραν αυτής, την 23ην Αυγούστου τρ. ε., επί τη αποδόσει της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες