Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τα θύματα της Πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου (φωτο)

Loading...


Φωτό: Νίκος Μαγγίνας 

Συγκινητικές στιγμές έζησαν δεκάδες Ουκρανοί και Έλληνες χθες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 , όταν μετά την Θεία Λειτουργία , ο Παναγιώτατος και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ τέλεσε Τρισάγιο , για όσους έχασαν την ζωή τους πρόσφατα στην πλατεία ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Γ.Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη καθώς και ο ομόλογος του Γεωργιανός Γ.Πρόξενος στην Τουρκία, αλλά και δεκάδες πιστοί από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης την Τουρκίας, από την Ελλάδα , την Ουκρανία και άλλες χώρες.
Στην συνέχεια ο Πατριάρχης άναψε ένα κεράκι, σ΄έναν ιδιαίτερο χώρο που δημιουργήθηκε πρόχειρα ως μνημείο μνήμης των θυμάτων στον προαύλιο χώρο του Πατριαρχείου.

Στο Φανάρι βρέθηκαν όπως ήδη τονίσαμε δεκάδες Ουκρανοί και έλαβαν μέρος σ αυτή την σεμνή τελετή μνήμης των θυμάτων της πλατείας ανεξαρτησίας, καθώς συγκινήθηκαν και συνάμα εμπνεύστηκαν από το Μήνυμα του Οικ. Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, με αφορμή τα θλιβερά και αποτρόπαια γεγονότα των προηγουμένων ημερών.

1

alt

alt

alt

altΕτικέτες